Meijers met een missie!

Afgelopen week begon met een missie; Tess had namelijk voor vertrek naar Portugal maar liefst 3 kilo(!) vacuümverpakte ‘oma kaas’ meegekregen van oma Hengelo, maar we waren de kaasschaaf vergeten mee te nemen uit Nederland. Er moest dus een kaasschaaf komen en dát blijkt nogal een lastig te vinden gebruiksvoorwerp hier in Portugal. Portugezen kennen vele heerlijke kaasjes, veelal van schapen -en geitenmelk, maar de zachte kaasjes smeren ze op brood en de harde kazen snijden ze lekker dik af om als tussendoortje te eten. Nadat onze zoektocht in Portugese winkels en op Portugese webshops niets opleverde en we de moed bijna opgaven kwamen we op het geniale idee om gewoon even een berichtje te sturen naar de Nederlandse supermarkt hier een paar kilometer verderop. En ja hoor… daar hadden ze een kaasschaaf voor ons!

Op naar Boliqueime! Tess ziet in zo’n winkel dan natuurlijk weer genoeg andere dingen dus gingen we uiteindelijk weg met rooibos thee, gevulde koeken, saucijzenbroodjes, tomatensoep mét ballen, kruidnotenbakmix… en oh ja! De kaasschaaf!

Zondagochtend was het al vroeg zonnig en was de temperatuur met zo’n 21 graden en een zacht briesje heerlijk! We besloten naar een rustig strandje in de buurt te rijden om daar te ontbijten. Met een thermoskan koffie, vers stokbrood, een mango, een pot jam én lekkere dunne plakjes ‘oma kaas’ streken we op zo’n vrolijk gekleurd Ibiza stijl achtig rond kleedje neer op het strand. Af en toe hupst er een vogeltje richting ons picknick kleedje om te kijken of er nog wat broodkruimels te halen zijn. Omdat het straatverbod om 13.00 uur in gaat konden we helaas niet de hele dag blijven, maar gelukkig scheen de zon ook op het balkon!

Heerlijk zonnig weer!
Geen foto’s van de vogeltjes, wel van deze wesp die zich tegoed doet aan de aardbeienjam.

Verder maken we niet heel veel bijzondere dingen mee; we werken, doen wat aan sport en Tess doet haar best op school. Daarbuiten wandelen we regelmatig even naar het strand beneden of naar old Town, komen we nog steeds af en toe ‘bekenden’ tegen en onderweg kopen we een lekker ijsje voor Tess. Dat de Portugezen een bijzonder vriendelijk volk zijn blijkt wel weer als we per ongeluk zonder portemonnee de deur uit zijn gelopen. Natuurlijk kwam ik daar pas achter toen Tess al een lik van haar ijsje had genomen en er toch echt betaald moest worden. Toen ook mijn telefoon én horloge het af lieten weten met Apple Pay zat er voor de lieve verkoper niets anders op dan vriendelijk ‘it is okay, you can pay next time’ te zeggen. Toen we een paar dagen later langskwamen om te betalen troffen we zijn collega die echt geen flauw idee had wat we bedoelden, maar ons geld snel aannam en in een bakje gooide. We gaan er maar vanuit dat onze ‘schuld’ hiermee is afbetaald…

Deze week is er minder stabiel weer, overdag is het droog en de temperatuur met zo’n 17 a 18 graden prima maar ‘s avonds en ‘s nachts is het onstuimig. Dinsdag op woensdagnacht gaat het echt los: harde rukwinden, liters regen en het dondert en bliksemt als een malle. Tess kruipt gezellig bij ons in het grote bed tot de storm gaat liggen. De volgende dag is het prima weer maar die avond pakken donkere wolken zich weer samen boven zee. Dit keer blijft het gelukkig alleen bij harde wind en een indrukwekkend schouwspel van bliksemflitsen boven zee.

Donkere wolken boven zee!
Het zeewater klotst hard tegen de rotsen

Hoewel Tess het geweldig doet op school (ik mag van haar niet opscheppen met haar cijferlijst maar jee wat zijn we apetrots op die slimme krullenbol van ons!) en netjes al haar lessen volgt is de motivatie om huiswerk te maken hier wel iets minder. Er staat een wiskunde toets op de planning waar ze echt wel even de nodige aandacht aan moet schenken want wiskunde vindt ze lastig. Om haar intrinsieke motivatie een beetje aan te wakkeren besluit ik haar een belofte te doen; bij een 7 of hoger krijg ze 20 kipnuggets en een mc flurry van me. Waarschijnlijk niet perse heel pedagogisch verantwoord van me, maar wel een goede stimulans! Dat ze op mijn belofte reageert met ‘deal!’ en ze zich daarna lachend hardop afvraagt of ze haar wiskunde docent zou kunnen omkopen; €50,00 voor een dikke voldoende, bewijst maar weer dat het haar echt ontbreekt aan een wiskunde knobbel… In Portugal betaal je hier namelijk krap €8,00 voor!

Helaas is het cijfer op moment van schrijven nog niet binnen, volgende week lezen jullie of het ‘Maccie’ werd of niet 😉

3 antwoorden op “Meijers met een missie!”

  1. Tess, je kan het. Rustig nadenken, goed lezen, en BAM, antwoord opschrijven
    en aan het eind van de toets 20 kipnuggets en een Mac flurry in de pocket.
    Veel suc6 en geniet lekker met je vader en moeder in Albufeira, ons 2e vaderland.
    Groet Koos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *