Onverwacht bezoek!

Ons weekend kon vorige week niet beter beginnen, we kregen namelijk onverwacht toch nog bezoek! Dat mijn ouders al in de zomer vliegtickets hadden geboekt om ons weer te bezoeken wisten we al, maar dat idee kwam natuurlijk op losse schroeven te staan door het oranje reisadvies en we waren er eigenlijk al vanuit gegaan dat we elkaar niet zouden zien.

En toch besloten ze vorige week naar ons toe te komen. Albufeira werd, zoals ik in een eerdere blog al schreef, namelijk op code wit gezet (volgens de Portugese codering) en dat betekent dat er hier veel minder risico op Corona is dan in Twente. En nog leuker; ons lieve Nichtje Logan was met opa en oma mee! Omdat Lootje, zoals ze in de familie eigenlijk altijd wordt genoemd, het afgelopen Corona jaar mede door haar ADD een flinke uitdaging vond, leek het haar juf en de schooldirecteur een goed idee dat Logan even zou bijkomen bij ons in Portugal (en dan konden haar ouders ook even bijkomen in Nederland haha) En wat hebben we genoten van hun bezoekje. Om het toch Corona veilig te houden hadden mijn ouders het appartement boven ons en een eigen auto gehuurd. Inmiddels zijn ze alweer even weg en zitten ze in Nederland in quarantaine. Het afscheid nemen ging natúúrlijk weer met de nodige waterlanders. Ik ben echt net een 5 minuten ei; hard van buiten maar altijd net iets te zacht van binnen.

Met mijn kleine vriendinnetje!

Nu we de gemeente ook in de weekenden weer uit mogen konden we eindelijk naar de dierentuin in Lagos, een park waar Tess en ik vorig jaar al waren geweest en dat we graag aan Mark wilden laten zien. De dierentuin hier is niet te vergelijken met de dierentuin in Nederland trouwens, het is meer een grote kinderboerderij maar dan uitgebreid met veel exotische vogels met fantastische heldere kleuren, prachtige bloeiende planten en een heel groot mooi aangelegd apen eiland. Extra leuk was het dat het park helemaal in kerstthema was ingericht, compleet met kersthuisjes, (nep) sneeuw en de (nep) kerstman! Kom maar door met dat kerstgevoel!

De kerstman is hier trouwens een druk bezette man die je overal tegenkomt. In elk (winkel) centrum zit wel een kerstman voor een peperkoekhuisje om de verlanglijstjes van de kinderen aan te nemen en om op de foto te gaan. Geheel Corona proof trouwens, de kerstman bij een van de winkel centra waar we kerstinkopen hebben gedaan droeg zelfs een mondkapje met daarop afgebeeld een mond en een baard. Eerlijk gezegd vond ik ‘m maar een beetje eng op deze manier en dat vond Lootje ook toen ze eerst heel vrolijk verwachtingsvol dichterbij kwam maar al rennend rechtsomkeert maakte naar de veilige hand van oma.

Mijn ouders waren hier vooral enorm onder de indruk van de Portugese discipline om je aan de Corona maatregelen te houden; beveiligers bij de winkels die bijhouden dat er niet te veel mensen binnen komen en dat je je handen moet desinfecteren voordat je binnen mag, iedereen draagt binnen én buiten een mondkapje en houdt afstand. Zeker niet omdat iedereen het eens is met de regels, maar met zijn allen sta je nou eenmaal sterk en hoeft er niet weer een strenge lockdown te komen. Het was dan ook heel onwerkelijk dat we maandagavond bij de persconferentie zagen dat Nederland in een echte lockdown gaat voor 5 weken! Voor Tess wel heel leuk trouwens want de hele klas volgt nu online onderwijs dus kan er onder schooltijd veel meer geouwehoerd worden met klasgenoten. Op school moeten de telefoons namelijk tijdens de les in de ‘telefoon-tas’ en nu is daar natuurlijk geen enkele controle op, dus de grapjes via whats app en de gekke snaps op Snapchat vliegen nu ook onder schooltijd voorbij. En die communicatie via whats app word naar ons gewoon doorgezet..

De digitalisering zorgt sowieso voor veel meer sociaal contact met onze familie, vrienden/vriendinnen en collega’s ten opzichte van vorig jaar. Daar waar Tess en ik vorig jaar op vrijdagavond steevast samen the Voice of Holland keken sluit ze zich nu met een fles Ice tea, een zak paprikachips en een pak speculaasjes op in haar slaapkamer om tot een uur of 23.00 met vriendinnen te kletsen via Teams. Ik had afgelopen week een super gezellige online pubquiz met mijn collega’s en Mark’s collega’s deden voor hem een live kerstpakket ‘unboxing’. Nichtje Ivy van 2 jaar oud liet onze harten smelten toen ze via FaceTime afsloot met een dikke kus op het scherm van de telefoon en een schattig ‘love you’ erachteraan. Zo fijn dat we op deze manier de verbinding houden met thuis.

We zijn natuurlijk ook deze week weer heerlijk naar het strand geweest, Tess en Lootje zijn zelfs het zee water in geweest! In de zon is de temperatuur echt heerlijk maar het zeewater is wel echt heel fris hoor. Desondanks hadden die meiden de grootste lol. Mark hield het ook niet droog, de zee was best ruig en hoewel de meiden niet verder mochten dan tot hun knieën werden ze toch bijna meegesleurd door een golf. Gelukkig nam Mark zijn taak als echte Baywatch hunk heel serieus en viste hij Lootje resoluut uit zee.

Genieten van zon, strand en zee!

Een week of twee geleden liepen we tijdens een van onze wandelingen langs een sfeervol Italiaans restaurant met mooi uitzicht op de oude vissershaven van Albufeira. Afgelopen week hebben we dat restaurant uitgeprobeerd en we hebben er echt heerlijk gegeten en hele goed wijn gedronken! De eigenaar heeft nog een aantal restaurants waarvan 1 in de nieuwe haven van Albufeira en we krijgen een gratis flesje prosecco als we daar gaan eten, dat is natuurlijk een prima verkooptruc waar wij maar wat graag in mee gaan. Dus 3 keer raden waar wij binnenkort gaan eten…

Genieten met een hoofdletter G.

7 antwoorden op “Onverwacht bezoek!”

  1. Geweldig dat jullie weer even van elkaar hebben genoten, ook voor jullie fijne dagen en dat volgend jaar maar een super mooi jaar word.🎅🤶🌲

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *