De eerste week met z’n tweetjes

Mark is nu een week weg en het voelt bijna raar om te zeggen maar Tess en ik hebben het ook zonder hem wel naar ons zin (sorry Mark). Natuurlijk missen we hem, en hij ons, maar we FaceTimen elke avond én het feit dat zijn directe collega Maurice ons elke ochtend vanaf kantoor een foto van hem appt maakt natuurlijk heel veel goed 😉

2 dagen na het vertrek van Mark waren we 12,5 jaar getrouwd, het vieren zat er door de afstand natuurlijk niet in maar met 10 jaar hebben we een grandioos feest gegeven dus daar kunnen we nog wel eventjes op teren en met 13 jaar verwacht ik natuurlijk een etentje in mijn favoriete restaurant!

Tess volgt van maandag tot en met vrijdag tot een uur of 12.30 uur Portugese tijd netjes haar schoollessen. (Dat wil zeggen, ALS het systeem werkt..we hebben momenteel even een haat/liefde verhouding met school) Ik begin de dagen met het klaar maken van het ontbijt en doe elke dag een klein huishoudelijk klusje. Vaak kruip ik dan al rond 09.00 uur met een boek en een kop koffie in het zonnetje op het balkon, schrijf Blogs voor mijn werk of houd mijn werk Instagram account bij. Als het nodig is help ik Tess met haar huiswerk en oefenen we samen haar reken skills, en met succes want de afgelopen week scoorde ze tussen de 85% – 96% voor haar toetsen! De middagen trekken we er gezellig samen op uit, koken of bakken we samen, of bingewatchen we een serie op Netflix.

Tess is een creatief kind, ze houdt van tekenen en schilderen. In onze koffer was geen plek meer voor die materialen dus hier begon ze zich afgelopen week toch een beetje te vervelen. Het was nogal een zoektocht maar we vonden een hobby winkel waar allerlei materialen konden kopen. Toen we de winkel eenmaal hadden gevonden werden we super lief en uitgebreid geholpen door de Portugese eigenaresse van de winkel. Met een tas vol canvasdoeken, verf en kwasten liepen we de deur uit. Nu kan Tess hier ook haar creatieve ei kwijt. Haar eerste schilderijtje staat nu op de eettafel en maakt het appartement meer ‘thuis’.

We waren ook bezig met de voorbereidingen voor pakjesavond. Want hoewel we 2530 kilometer van Nederland vandaan zijn wilden we toch pakjesavond vieren, via Skype, met mijn familie & Mark. Geweldig om te zien dat ze het samen zo gezellig hadden en wij er toch nog een beetje bij waren. Tess en ik hebben afzonderlijk van elkaar cadeautjes gekocht voor elkaar.

Het was trouwens wel een rare gewaarwording om in het ‘centro Comercial’ Sinterklaas cadeaus te kopen in je korte broek & een t shirt terwijl alles hier al in de kerstsfeer is. Bij de Hollandse Supermarkt op een half uurtje rijden vanaf het appartement kochten we Sinterklaas inpakpapier, marsepein en mix om zelf pepernoten te bakken. (Oké en een pot pindakaas, roze koeken en Lays paprika chips)

Tess mistte het sinterklaasfeest op school natuurlijk ook dus kocht ik een cadeau en maakte een gedicht en surprise zodat ze toch mee kon doen met de klas. Uiteraard heb ik me netjes aan de regels van juf gehouden, een cadeautje van €5,00 en een gedicht van minimaal 8 zinnen. De surprise maken was nog wel een uitdaging. Want daar waar Tess mega creatief is vind ik alles wat te maken heeft met knutselen niets aan en was ik hier natuurlijk ook nog enorm beperkt in knutselmateriaal. Maar oordeel zelf… mijn echte ‘Louis Karton’ is goed gelukt toch?

Verder is het hier, hoe cliché ook, vooral heel veel genieten! Genieten van het mooie weer, de omgeving, van de tijd voor elkaar, van het geen stress hebben, van het (door)slapen maar bovenal geniet ik van Tess. Van het feit dat ze hier elke ochtend uitgerust en energiek naast haar bed staat, dat ze met een kerstmuts op én een chocolade kerstman als microfoon (hier zijn foto’s van die ik niet mag delen) dansend kerstliedjes staat mee te zingen op het balkon, ze meer dan genoeg energie heeft om dingen te ondernemen, ze niet meer hoest of snottert en dat allemaal op alleen nog maar 2x daags onderhoudsmedicatie.

Wij willen in ieder geval zeker nog niet naar huis! Maandag gaan we mijn lieve pap & mam van het vliegveld halen voor een 5daags bezoekje, en daar hebben we zooo enorm veel zin in!

3 antwoorden op “De eerste week met z’n tweetjes”

  1. Womanpower! Wat fijn dat het zo goed gaat met jullie. En straks kunnen jullie we extra goed genieten van de tijd samen met jullie drieën. Wat een creativiteit, petje af hoor dames! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *