We hadden bezoek!

Toen we vorige week naar de hobby winkel zochten zagen we dat er iets kerst-achtigs werd opgebouwd voor het ‘municipal’ in Albufeira. We besloten daarom vorig weekend daar naartoe te gaan om te kijken wat het precies was. Er staat gewoon een echte schaatsbaan op het plein voor het gemeentehuis. Hoe leuk is dat!

Helaas was de schaatsbaan nog gesloten maar we zagen wel een gezellige drukte bij de ‘Bombeiros’ aan de overkant, dus besloten we daar een kijkje te nemen. De brandweer draait veelal op vrijwilligers en die hebben het hier in Portugal enorm zwaar. Al jarenlang wordt Portugal in een groot deel van het jaar geteisterd door bosbranden. Veel brandweerlieden raken daarbij gewond of komen te overlijden. Maar er is ook veel materiële schade en daarom zamelen de brandweerlieden geld in met allerlei acties. Zo is er de mogelijkheid om op de kazerne te eten tegen een vergoeding, doen ze veel voor de maatschappij en hebben ze nu een mooi kerstdorp gebouwd waar iedereen naar kan komen kijken in ruil voor een (vrijwillige) donatie.

Maandagochtend reden we rond een uurtje of 9 richting Faro AirPort om mijn ouders op te halen. Na een kleine zoektocht vonden we elkaar dan! Knuffels, kusjes en als echte Hollanders werd er natuurlijk meteen geklaagd over het bewolkte weer bij aankomst. ‘Dat trekt nog wel open in de loop van de dag’ zei ik, maar mijn ouders hadden er een hard hoofd in. Een beetje bewolking kon de pret van het samen zijn natuurlijk niet drukken en na een korte tour door de omgeving en een bezoek aan de mega grote supermarkt lagen mijn ouders die middag al in de zon op het balkon. (Ik zei het toch 😉)

Met zijn vieren bezochten we mooie plekken die Tess en ik al eerder hadden ontdekt. Zo gingen we naar de mooie jachthaven van Albufeira waar we heerlijke cappuccino dronken in het zonnetje en reden we daarna door naar Praia da Coelha waar mijn ouders toch wel onder de indruk waren van het prachtige strand, de grot én de mooie schelpen.

We brachten een bezoek aan de zigeunermarkt in Quarteira en sloten af bij het grote shoppingcentre Algarve. Die laatste bezochten we vooral voor een bezoekje aan de Starbucks én om het leuke kerstdorp inclusief kerstman en de elfen te bekijken zodat we een beetje kerstsfeer konden proeven. Ook het appartement hebben we een beetje in kerstsfeer gemaakt met hulp van een soort raamstickers. Tess was creatief met de gevonden schelpen en heeft ‘Rudolph’ er op geschilderd.

Op donderdag besloten we met de huurauto op pad te gaan en na een bezoek aan ‘Castelo Silves’ en de naastgelegen kerk reden we door naar een plek waar je vanaf de hoge kliffen een prachtig uitzicht hebt op zee. Onderweg zagen we een groep Flamingo’s in het water staan. Eenmaal bij ‘Ponta da Piedade’ zagen we in de verte de dolfijnen uit zee springen.

‘s Avonds zijn we dan eindelijk naar de schaatsbaan geweest om te schaatsen. Superleuk opgezet trouwens met kerstmuziek, kerstlampjes, overal kerststerren én er lopen elfjes van de kerstman rond. Langs de straten in Albufeira Old Town staan veel palmbomen met kerstverlichting er in en op het pleintje bij het strand staat een mega hoge kerstboom! Dat ziet er super gezellig uit in het donker.

Vanmorgen hebben we mijn ouders alweer naar het vliegveld gebracht. De 5 dagen vlogen voorbij maar wat hebben we genoten!Mijn ouders zagen met eigen ogen hoe ontzettend goed het met Tess gaat, hoe fijn we het hier hebben en hoe prachtig dit land is. Zij zijn terug naar Nederland en vieren daar de feestdagen met mijn broers, schoonzussen en de andere kleinkinderen maar over een paar weken komen ze gelukkig weer een paar dagen langs.

Maandag rijden we weer naar Faro AirPort want dan mogen we Mark weer ophalen, en daar hebben we toch allemaal enorm veel zin in!!

Eén antwoord op “We hadden bezoek!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *