Andere bestemming!

De dagen worden korter, de eerste eikels liggen alweer op de grond en ‘s ochtends zijn de auto’s nat van de ochtenddauw. Tel daarbij op dat Tess alweer een dag of 10 hoge koorts had met de nodige benauwdheid en extreme vermoeidheid en je weet dat de winter toch echt weer in aantocht is!

Tijd om onze voorbereidingen weer te treffen op onze jaarlijkse trek naar het zuiden van Europa. Dit jaar verloopt de voorbereiding zacht gezegd niet zonder hobbels en als we niet beter zouden weten zouden we bijna gaan geloven dat er een hogere macht is, die wil dat we niet gaan.

Nadat Carmen een andere manager kreeg op het werk stond de toestemming voor het overwinteren ineens ter discussie en leek ontslag nemen de enige optie om te gaan; gelukkig viel er goed over te praten en is het in ieder geval voor dit jaar geregeld! Als we terug zijn zal er nog wel een goed gesprek moeten volgen voor volgende winter. Dat is wel een dingetje, maar de gezondheid van Tess is ,logischerwijs, voor ons het allerbelangrijkste en we zijn van mening dat er vast weer ergens een nieuwe deur opent als een andere deur sluit.

Een paar weken later kregen we bericht dat het fijne appartement waar we al die tijd naartoe gingen zo goed als zeker is verkocht! Geweldig nieuws voor de eigenaren natuurlijk maar ons verblijf kwam 6 weken voor vertrek ineens op losse schroeven te staan. We wisten dat het verkocht zou gaan worden (sterker nog; we hadden een paar maanden geleden zelf interesse om het te kopen en onze Portugese droom te verwezenlijken) maar hadden er graag nog een winter doorgebracht. Na een kort moment waarin de stress even de overhand kreeg zijn we maar gewoon rustig gaan zoeken naar een andere accommodatie.

Dat is nog niet zo makkelijk, we hebben best wel een eisen pakket waaraan de accommodatie moet voldoen (vanwege gezondheid en school/werk) en dan moet het ook nog vrij zijn in de periode die we willen. Na een avond speurwerk hadden we 6 potentiële kanshebbers gevonden en benaderd; van 4 kregen we al snel bericht terug dat niet de gehele periode beschikbaar was. Om te voorkomen dat we tussentijds nog moeten verhuizen van de ene accommodatie naar de andere accommodatie hebben we vriendelijk bedankt voor de reactie en al onze pijlen gericht op de twee overgebleven opties; een heerlijk appartement op een 5* resort in Albufeira en een herenhuis voorzien van alle gemakken in Carvoeiro.

Carvoeiro (uitspreken als carvjeeró) is een vissersdorp op zo’n 30 minuten rijden van Albufeira, we kennen het van de ‘boardwalk’ die leidt naar prachtige rotsformaties en komen er elke winter wel even om te wandelen en een ijsje te eten. Vaak zitten er op een bankje op het plein een paar oude Portugese mannetjes die genieten van het leven en elkaar sterke verhalen vertellen over vervlogen tijden. Het is er naar onze mening rustiger dan in Albufeira en de populatie is in de winter een stuk ouder dan wij zijn, maar de eerste indruk van het huis maakt dat helemaal goed!

Iets huren wat je alleen hebt gezien op foto’s is altijd een gok maar na een heel prettig mail contact met de verhuurders hebben we besloten de gok te wagen; dit jaar overwinteren we voor het eerst in Carvoeiro en geven we jullie graag weer een kijkje in wat we allemaal beleven. Over precies 4 weken beginnen we weer aan onze roadtrip naar het zuiden van Portugal dus houdt de website in de gaten voor nieuwe blogs, mooie foto’s en onze favoriete plekjes in de Algarve!

We maakten al vaker intensieve wandelingen in Carvoeiro!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *